Webshop » Cambridge Audio » CX series » Cambridge Audio CX N (V2)

Cambridge Audio CX N (V2)

14 Cambridge Audio CX N (V2)

Adviesprijs 1.099 Prijs op aanvraag / Zwart of zilver

Contact

Cambridge Audio CX N

Netwerk speler en voorversterker (DAC)

Wifi - AirPlay - Bluetooth optioneel met BT100

Spotify - Tidal - InternetRadio

De CXN is een geavanceerde en gebruiksvriendelijke netwerkspeler uit onze CX-serie. Hiermee krijg je toegang tot alle muziek die er bestaat.

We spelen bijna allemaal onze muziek af van verschillende bronnen – van thuisnetwerken, harde schijven en computers tot online streaming-services zoals Spotify en internetradio. Het is echter een hele uitdaging om digitale muziek weer te geven zoals de artiest het oorspronkelijk heeft bedoeld. De CXN speelt al deze verschillende digitale bronnen en streaming-services af en laat ze veel beter klinken, precies zoals de artiest het bedoeld heeft.

De CXN speelt echt alles; van gecomprimeerde MP3’s tot FLAC- en WAV-bestanden tot wel 24-bit/192 kHz. En dankzij de draadloze functionaliteit kun je ook luisteren naar internetradio, Spotify, AirPlay en zelfs Bluetooth. Waar je muziek ook vandaan komt, bekabeld of draadloos, en wat de kwaliteit of resolutie ook is, de CXN upsamplet iedere input naar 24-bit/384kHz voor de best mogelijke geluidskwaliteit.

De CXN klinkt niet alleen geweldig, dankzij een schitterend 4,3 inch (11 cm) kleurenbeeldscherm is hij ook nog eens heel gemakkelijk te bedienen. Je kunt de CXN aansturen met het voorpaneel of met de bijgeleverde afstandsbediening, maar de gratis Cambridge Connect-app (voor iOS en Android) is ongetwijfeld de beste manier om heel eenvoudig te bladeren door je muziekverzameling; op basis van artwork, genre, album, artiest enz. en om playlists samen te stellen.

Specificaties

DAC: Twee Wolfson WM8740 24-bit DAC’s
Digitaal filter: 2e generatie ATF2-upsampling tot 24-bit/384kHz
Analoog filter: 2-Pole Dual Differential Bessel
USB Audio-ingang: USB Type B conform profiel USB Audio1.0 of 2.0 (naar keuze gebruiker) DSD via USB
Ingangen voor digitale audio: S/PDIF coaxiaal en TOSLINK optisch
Ingangen voor analoge audio: Gebalanceerde XLR-uitgangen en ongebalanceerde RCA-uitgangen
Uitgangen voor digitale audio: S/PDIF coaxiaal en TOSLINK optisch
Compatibiliteit: UPnP, lokale USB-media, USB Audio 1.0 en 2.0, S/PDIF Toslink en coaxiaal, BT100 Bluetooth-receiver (niet bijgeleverd), internetradio, Spotify Connect
Ondersteunde audioformaten: ALAC, WAV, FLAC, AIFF, WMA, MP3, AAC, HE AAC, AAC+, OGG Vorbis
Maximaal stroomverbruik: 30W
Stroomverbruik stand-by: <0,5W
Afmetingen (H x B x D)*: 85 mm x 430 mm x 305 mm
Gewicht: 3,5 kg